Indkøbskurv

Mini Cart

Hvilke hundebur skal du købe?

Vi får ofte spørgsmål hvor folk beder om gode råd til hvilke hundebur de skal vælge. Ofte så går spørgsmålet på en af følgende problemstillinger:

 1. Hvilke hundebur passer til min hund?
 2. Hvilke hundebur passer til min bil?
Desværre er der ikke noget entydigt svar, for det afhænger af mange faktorer:
 • Skal din hund blot kunne ligge ned under en kort køretur, eller skal den have en balsal?
 • Hvor meget af bagegerummet - og evt. bagsædet - vil du gerne bruge?
Herunder har vi derfor lavet en lille guide til hvordan du finder det helt rigtige hundebur til dig, din hund og din bil.
 

1) HVILKET HUNDEBUR PASSER TIL MIN HUND? 

De fleste hunde har det faktisk bedst under transport, hvis de ikke har for meget plads at bevæge sig rundt på. Dog skal det også siges at ingen hunde er ens og deres personlighed varierer lige så meget som menneskers. Derfor er det DIG der er den bedste til at vælge hundebur til netop din hund. Hvilket hundebur der passer netop din hund, er derfor svært at give et entydigt svar på, men her er et lille trick til at finde det hundebur der passer bedst:

Helt enkelt så laver du en lille skitse - f.eks. på gulvet. Du tager målene fra et af vores hundebure og markerer de 4 hjørner - f.eks. med 4 bøger - og lader hunden ligge inde i midten, for at se om der er plads nok. Hvis ikke, så går du en størrelse op og måler det næste bur op.

sådan måler du dig til det rigtige bur Når buret er for småt

 

2) HVILKET HUNDEBUR PASSER TIL MIN BIL?

Vi får tit spørgsmål som: Hvilket bur passer til en Mercedes Stationcar? Eller til en VW Up? I 2013 blev der solgt 254 forskellige bilmodeller, og målene på bagagerummet opgives oftest kun i liter - ikke de fysiske mål. Udover at vi ikke er specialister i biler, så ved vi heller ikke følgende:

 • Skal der være plads til andet i bilen?
 • Må bagsædet ligge ned?
 • Hvor stor er bilen?
 • Hvor stor er hunden?
 • Skal buret være permanent i bilen?

Så det bedste råd vi kan give dig er at alliere dig med en tommelstok og så mål bagagerummet. Det tager 2 minutter.

Når du måler, så er her et par gode fif:

 • Husk at måle fra den øverste del af bagsædet. Bagsædet er oftest skråt. Nogle bure har dog en vinkel på 90grader bagtil, så de kan selvsagt ikke kommet helt ind i bagagerummet.
 • Husk at burene fortil har en skråning der er tilpasset de fleste bagklapper. Dog ikke alle.
 • Husk at bagagerummet i nogle biler er smallere lige over baghjulet.

Vi har også lavet en lille video, hvor du kan få nogle gode råd til at finde det rigtige størrelse hundebur til din bil: